Keresés

Névnap:

Ma : Zoltán

időjárás

+3
°
C
+
-1°
Veszprém
Kedd, 18
Szerda
+ -1°
Csütörtök
+
Péntek
-3°
Szombat
-4°
Vasárnap
-1° -5°
Hétfő
-5°
7 napos előrejelzés

Óvodánkba a Bárczi Gusztáv Speciális Iskola és Egységes Módszertani Intézet (EGYMI) biztosít munkatársakat, fejlesztő pedagógust, gyógypedagógust, logopédust és pszichológust a sajátos nevelési igényű gyermekek speciális fejlesztése.

Veszprém Megyei Szakszolgálat Veszprémi Tagintézménye (Nevelési Tanácsadó) logopédust helyez ki az óvodába. Feladata a beszédhibák feltárása, javítása, a diszlexia kiszűrése és a prevenció érdekében

A Szakszolgálat gyógytestnevelőt is biztosít a tartáshibák korrigálása érdekében. Írásos orvosi javaslatra kerülhetnek be az óvodások a terápiára.

Az egyéni és csoportos foglalkoztatásra az e célra kialakított és jól felszerelt foglalkoztató helyiségekben van lehetőség.


Nyári tábor: Óvodánkban nemcsak a hátrányos helyzetű, nehezen kezelhető gyerekek nevelését, felzárkóztatását tartjuk szem előtt, hanem gondolunk a kiemelkedő képességekkel rendelkezőkre is.

A családoknak igényük van arra, hogy gyermekeik külön foglalkozások keretében többet kapjanak, de az óvodai élet megszervezése korlátokat szab az ilyen jellegű igények kielégítésének. Hisszük és valljuk, hogy a játékidőt és a délelőtti tudatosan szervezett tevékenységeket a külön foglalkozások miatt nem szabad megrövidíteni! Ezért a kora nyári időszakban szervezzük meg Zöld óvodai programunkhoz kapcsolódóan egy hetes táborunkat.
Ez amellett, hogy a tehetséggondozást a gyerekek együtt lehetnek és megismerkedhetnek más csoportban dolgozó felnőttekkel, gyerekekkel, a szocializációt, az alkalmazkodást segíti, ami különösen fontos az iskolába lépés előtti időszakban. Emellett jó alkalom a fejlesztésre a gyengébb képességű gyerekek számára az alacsonyabb létszám miatt is.

A tábor megszervezésével a célunk: tehetséggondozás, környezettudatos nevelés, az ismeretek bővítése, a tevékenységek természetes környezetben, jó levegőn való megszervezése kisebb (20-25 fős) csoportokban, melyekben érvényesülhet az egyéni, differenciált bánásmód elve.


A Természetfigyelő tábor, a környékünkön található erdő, mező, vízpart faunájával és flórájával ismerteti meg a gyerekeket természetes környezetben, közvetlen tapasztalatszerzés útján, a naponta más-más helyszínre szervezett kirándulások alkalmával. A természettudatos magatartásra, a természet szeretetére, óvására neveljük a gyermekeket.


Tehetségműhelyt szervezünk a tehetséggondozás támogatása érdekében egy-egy választott kézműves technika elsajátítása céljából havi két alkalommal, az óvoda kézművestermében. A gyermekeket a képességeik alapján javasolhatják az óvodapedagógusok a csoportba.


Gyógytestnevelés foglalkozásokat tart heti rendszerességgel az óvodában az év eleji orvosi szűrés alapján kiválasztott gyermeknek, délelőtti külön foglalkozás keretében, a délelőtti órákban két óvodapedagógus kollégánk: Pappné Tóvári Andrea és Varga Réka.


Boldogságóra programokat szervezünk a Vadvirág Óvoda két óvodai csoportjában, A programot megvalósító óvodapedagógusok képzésen vettek részt. Célunk az Örökös Boldog Óvada cím elnyerése.
Maga a program a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás korosztály számára. A Boldogságóra programot pályázat keretében valósítjuk meg, és ezzel igyekszünk hozzá segíteni a résztvevőket a negatív gondolkodásmódon való változtatáshoz és törekszünk a gyermekek körében optimista hozzáállást kialakítani.

Ezek az ingyenes programok az esélyegyenlőség érvényesülését is szolgálják, hiszen ezekhez a programokhoz a hátrányos helyzetű gyermekek is hozzájuthatnak.

Óvodánkban az alábbi lehetőségeket tudjuk biztosítani a gyermekeknek:

Az óvodában külön e célra kialakított só szoba várja a kicsiket. Heti beosztással napi fél órát tartózkodhatnak a csoportok a szobában, ahol mesét hallgatnak, játékos légző gyakorlatokat végeznek, énekelgetnek. A sóoldat és só-téglák együtthatása kellemes, tiszta levegőt biztosít, és segít a légutak átjárhatóságában, valamint a rendszeres használattal sok felső légúti megbetegedésnek vehetjük elejét. Nagyon jó hatással van a kicsikre az asztmatikus tünetek, a gyakori köhögés kezelésében is.

Pedagógiai programunkban is kiemelt ünnepeinket (Karácsony, Húsvét, Gyermeknap) kézműves játszóházzal színesítjük, ahol a gyermekek szüleikkel együtt többféle tevékenységből válogathatnak kedvükre.

A mindennapokból

007_hkszcspszv.jpg

A Vadvirág Óvoda az

bázis szögletes 2023 2026 2

Óvodánk:

boldogovodaiskola2023 oklevel 781

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk elnyerte a
Címmegtartó ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
visszavonásig

használhat.

zoldorok