A mindennapokból

19.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Nyári tábor:

Óvodánkban nemcsak a hátrányos helyzetű, nehezen kezelhető gyerekek nevelését, felzárkóztatását tartjuk szem előtt, hanem gondolunk a kiemelkedő képességekkel rendelkezőkre is.

A családoknak igényük van arra, hogy gyermekeik külön foglalkozások keretében többet kapjanak, de az óvodai élet megszervezése korlátokat szab az ilyen jellegű igények kielégítésének. Hisszük és valljuk, hogy a játékidőt és a délelőtti tudatosan szervezett tevékenységeket a külön foglalkozások miatt nem szabad megrövidíteni! Ezért a kora nyári időszakban szervezzük meg Zöld óvodai programunkhoz kapcsolódóan egy hetes táborunkat.
Ez amellett, hogy a tehetséggondozást a gyerekek együtt lehetnek és megismerkedhetnek más csoportban dolgozó felnőttekkel, gyerekekkel, a szocializációt, az alkalmazkodást segíti, ami különösen fontos az iskolába lépés előtti időszakban. Emellett jó alkalom a fejlesztésre a gyengébb képességű gyerekek számára az alacsonyabb létszám miatt is.

A tábor megszervezésével a célunk: tehetséggondozás, környezettudatos nevelés, az ismeretek bővítése, a tevékenységek természetes környezetben, jó levegőn való megszervezése kisebb (20-25 fős) csoportokban, melyekben érvényesülhet az egyéni, differenciált bánásmód elve.


A Természetfigyelő tábor, a környékünkön található erdő, mező, vízpart faunájával és flórájával ismerteti meg a gyerekeket természetes környezetben, közvetlen tapasztalatszerzés útján, a naponta más-más helyszínre szervezett kirándulások alkalmával. A természettudatos magatartásra, a természet szeretetére, óvására neveljük a gyermekeket.


Óvodánkban az alábbi lehetőségeket tudjuk biztosítani a gyermekeknek:


A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Ervin

Rövid hírek

A környezettudatos magatartás kialakítását célozza, hogy óvodánk bejáratánál egy használtelem-gyűjtő konténert helyeztünk el. Várjuk és kérjük, az otthon elhasznált elemeket ebbe a gyűjtőbe dobják be.