Névnap:

Ma : Kinga, Kincső

időjárás

+3
°
C
+
-1°
Veszprém
Kedd, 18
Szerda
+ -1°
Csütörtök
+
Péntek
-3°
Szombat
-4°
Vasárnap
-1° -5°
Hétfő
-5°
7 napos előrejelzés

OklevelÓvodánk 2017 januárjában adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján - az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvodát érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben az adott szolgáltatási területhez kapcsolódó jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

MIT VÁLLALTUNK? - Tájékoztató leírás Bázisintézményi vállalásainkról

Tapasztalataink szerint a pedagógus kollégáknak nagy igénye van a szakmai kapcsolatok kialakításra, gyakorlati tapasztalatcserére, az egymástól való tanulás lehetőségének megteremtésére. Pályázatban való részvételünkkel ehhez kívánunk bázist, találkozási helyet nyújtani intézményünkben, a következő lehetőséget felkínálásával:

Továbbra is referencia kívánunk lenni a kompetencia alapú óvodai nevelés terén, és szeretnénk találkozási pont lenni az óvodapedagógusok számára a megyében, a térségben, ezért vállaljuk:

 • Egész napos szakmai rendezvény, konferencia, egynapos képzés megszervezését – immár hagyományos módon, ahogy azt 2008 óta évi egy alkalommal megtettük

A Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda Munkatervében minden évben 1 alkalommal olyan nevelés nélküli szakmai napot tervez, és szervez már 2007 óta, ami a nevelőközösség szakmai fejlődését szolgálja. A szakmai rendezvény továbbképzés jellegű, melyet nyitottá teszünk és meghirdetünk a térség óvodapedagógusainak. Erre az alkalomra a tervezett téma függvényében külső előadót hívunk, vagy óvodapedagógus kollégák adják át egymásnak interaktív módon jó gyakorlataikat. Bázisintézményként is vállaljuk ilyen szakmai rendezvény megszervezését.

 • Műhelymunkák szervezését óvodapedagógusoknak, ahol jó gyakorlatainkkal ismerkedhetnek, jó gyakorlataikat bemutathatják, konzultálhatnak, tapasztalatokat cserélhetnek egymással

Csatlakozunk a Székesfehérvári POK által szervezett tavaszi és őszi Óvodapedagógiai Napokhoz, helyet adva 3-4 órás rendezvényeknek, ahol az óvodapedagógusokat érdeklő aktuális témákban előadás formájában, konzultálhatnak, vagy interaktív módon ismerkedhetnek egymás jó gyakorlataival, alkalmazott módszereivel, gyakorlati tapasztalataikat oszthatnák meg egymással. A műhelymunkát, szakmai programot mesterpedagógus szaktanácsadók segíthetnék elméleti felkészültséggel, rövid előadással, témafelvetéssel.

 • Műhelymunkák szervezését óvodavezetőknek, ahol tapasztalatokat cserélhetnek, vezetői jó gyakorlataikat átadhatják egymásnak

Szintén a POK által szervezett tavaszi és őszi Óvodapedagógiai Napokhoz kapcsolódva 3-4 órás programot tervezünk óvodavezetők számára, ahol vezetői jó gyakorlataikról, aktuális problémáikról konzultálhatnának szaktanácsadói koordinálás mellett. A témában tematikus szaktanácsadók nyújtanak elméleti segítséget.

 • Képzéseknek adunk helyet az Oktatási Hivatallal együttműködésben – elsősorban mozgás és az egyéni bánásmód tematikájában, melyhez a témában meglévő jó gyakorlataink, szakmai tapasztalataink is adottak

Együttműködési megállapodás keretében helyet adunk intézményünkben a Székesfehérvári POK, illetve a KÖSZOE, vagy más szolgáltató által szervezett 30-60 órás képzéseknek.

 • És nyitottak vagyunk a Szaktanácsadóknak, Mesterpedagógusoknak helyet és konzultációs lehetőséget biztosítani óvodánkban

A Székesfehérvári POK szaktanácsadói részére adunk helyet megbeszélések, konzultációk alkalmával.

Együttműködve a Közoktatási Szakértők Országos Egyesülete (KÖSZOE) Veszprém megyei tagozatával, előzetes egyeztetés alapján helyet és lehetőséget biztosítunk az egyesület programjainak megtartásához.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

A bázisintézmény minősített jó gyakorlatai:

 • „MOZDULJ-GYÓGYULJ!”- Láb- és tartásjavító mozgásos játékok az óvodában
 • „VILÁGRA SZÓLÓ” – Külső világ tevékeny megismerésének tervezése
 • „Trombita harsog, dob pereg” Nemzeti ünnep az óvodában

A bázisintézmény egyéb jó gyakorlatai:

 • Zöld óvodai programok
 • Dokumentációs rendszer az óvodában
 • SNI gyermek nevelése az óvodában

Kapcsolattartó:        Lattenstein Jánosné intézményvezető
                                               Telefon: 88/560-893
                                               Email: intezmenxvezeto.
vadviragvp{kukac}gmail.com

A mindennapokból

005_hkszcspszv.jpg

A Vadvirág Óvoda az

bázis szögletes 2023 2026 2

Óvodánk:

boldogovodaiskola2023 oklevel 781

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk elnyerte a
Címmegtartó ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
visszavonásig

használhat.

zoldorok