A mindennapokból

18.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

A 2012. április 1. és november 30. között megvalósuló pályázat keretében történt meg a „Referencia-intézményi felkészítés a veszprémi Vadvirág Óvodában.”

Mit adott nekünk a projekt?

  • Akkreditált képzéseket
  • Szakmai felkészítést a referencia intézményi működésre
  • 3000000 Ft vissza nem térítendő támogatást, melynek jelentős részét a referencia intézményi működést segítő eszközökre költöttük (laptopok, projektor állvány, multifunkciós nyomtató)
  • Hálózati együttműködési lehetőséget, konzultációs lehetőséget más referencia intézményi címre pályázó társintézménnyel

Mi történt a megvalósítás során az óvodában?

Két team alakult a projekt során, akik a szakmai megvalósításban tevékenyen dolgoztak. Munkánkat szaktanácsadók segítették

Elkészítettük a referencia intézményi szolgáltatás eljárásrendjét:

  • Kidolgoztuk a „Jó gyakorlatok” átadásának, a mentorálásnak, a szakmai rendezvények tartásának eljárási szabályozást, illetve kommunikációs tervet készítettünk.
  • Beillesztettük a Szervezeti és Működési Szabályzatunkba és Pedagógiai Programunkba a működési szabályozókat, a hozzájuk kapcsolódóan megfogalmazódó célokat, elveket.

Kiemelt figyelmet fordítottunk a projekt fenntartás alkalmával az esélyegyenlőség érvényesülésére:

  • Valamennyi óvodapedagógusunk egyenlő eséllyel vehetett részt továbbképzésen, figyeltünk a gyes-en levő kolléga képzésbe történő bevonására is. 13 fő vett részt képzésen, felkészítésen.
  • Belső képzést szerveztünk esélyegyenlőséggel kapcsolatos témában: Valamennyi dogozónk részt vett azon a szakmai előadáson, amit a sajátos nevelési igényű gyermekek együttneveléséről Török Lajosné óvodapedagógusunk tartott „Neveljünk együtt” címmel.

A környezettudatos magatartás előtérbe helyezése érdekében

  • Tudatosan törekedtünk arra, hogy a projekt alkalmával sem szennyezzük környezetünket, és ne használjunk a kelleténél több anyagot fel. Ezért pl. jegyzeteinket a team munka alkalmával újrahasznosított papírra készítettük el, és ezt használtuk a projektzáró jelentés elkészítése alakalmával is.
  • Felvállaltuk, hogy a környezettudatos magatartást elősegítő óvodai programjainkat, akcióinkat bővítjük, így a szelektív papír-, italos karton- és használt elemgyűjtés mellé megszerveztük októberben a takarítási világnap alakalmából a szülők bevonásával az óvoda őszi udvarrendezését, virágosítását, takarítását is.

A projekt előrehaladását az elvárásoknak megfelelően dokumentáltuk, fotók készültek a programjainkon és a nyilvánosságra hozatal érdekében tájékoztattuk a szülőket, partnereinket a projektről, melyről óvodánk falán kitett tábla, valamint honlapunkon megjelent ismertető is tanúskodik.

A meglévő előminősítés után, a Vadvirág Óvoda tavasszal pályázik a referencia intézményi minősítés megszerzésére, hogy szakmai szolgáltatói feladatait, mint mintaóvoda hivatalosan is elláthassa.

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Ervin

Rövid hírek

A környezettudatos magatartás kialakítását célozza, hogy óvodánk bejáratánál egy használtelem-gyűjtő konténert helyeztünk el. Várjuk és kérjük, az otthon elhasznált elemeket ebbe a gyűjtőbe dobják be.