A mindennapokból

09.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Ebben az évben is újra elindult egész óvodánk vonattal a téli Bakonyi erdőbe, Vinyére, hogy a fázó, éhező állatoknak finom eleséget vigyünk, mielőtt leesik a hó. A gyerekek már izgatottan várták ezt a napot és az indulás idejét. Az időjárás is kedvezett nekünk, Vinyén már sütött a napocska, mikor odaértünk.

A vonatról leszállva már ismerős arcok fogadtak bennünket, akik a Mikulás segítői voltak, és gondoskodtak arról, hogy minden kis óvodásunk izgalmas, tartalmas programokban vehessenek részt.

A programok között megtalálható volt, kézműves tevékenység, ahol színezni lehetett, szép téli kifestőket.

Nagyon kellemes volt mikor felszállhattunk egy-egy lovas kocsira és hatalmas kört kocsikázhattunk a gyönyörű bakonyi erdőben.

Meleg teával is megvendégeltek bennünket a játszótér közelében, ahol közben szabadon játszhattak és szaladgálhattak a gyerekek. Elsétálhattunk mindnyájan a közeli Cuha patakhoz és egy barlanghoz ez alatt megcsodálhattuk az alvó természetet. Közben állatokat keresgettünk, sajnos nem jártunk szerencsével, bár volt, aki látni vélte a Mikulás rénszarvasait elsuhanni és a didergő nyuszikat, rókákat szaladgálni. A gyerekek lerakhatták számukra a finom gyümölcsöket, zöldségeket, melyeket otthonról hoztak.

Igazán a délelőtt csúcspontja az volt, mikor elsétáltunk a Mikulás házához és személyesen egyenként minden kisgyermek beszélhetett vele miközben a drága Mikulás egy gyönyörű csomaggal ajándékozta meg őket. Szívesen énekeltek és verseltek a Télapónak, ő pedig nagyon örült ennek.

Vendéglátóink az idei évben meleg paprikás krumplival is megörvendeztették és megkínálták minden megfáradt óvodásunkat, akik szívesen, jó étvággyal fogyasztották el a meleg ételt.

Hamar elrepült az idő és közeledett a visszaindulás. A vonatra elkísért bennünket a Mikulás és kedves segítői is. A felszállás után még vidáman integetett mindenki a fehér szakállúnak.

A vonaton a gyerekek még mindig izgatottan beszélgettek a kellemes, eseményekben gazdag pompás délelőttről, de volt, akin elhatalmasodott a fáradság és kellemeset bólintott a veszprémi vasútállomásig.

Nagyon szép élményben volt részünk és igazán jó volt, hogy ezt az egész óvodánk együtt élhette meg. Köszönjük a szervezők segítségét abban, hogy felejthetetlenné tették ezt a délelőttöt mindannyiunk számára.

Balogh Alíz óvodapedagógus

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Ervin

Rövid hírek

Amennyiben befizetett adója 1 százalékával támogatni kívánja az óvoda "Vadvirág" Alapítványát, akkor kérjük, az adóbevalláskor a rendelkező nyilatkozaton tüntesse fel alapítványunk adószámát: 18932162-1-19