A mindennapokból

05.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Az „ősz kincsei” témahetünk lezárásaként kirándulást szerveztünk Veszprémfajszra. Célunk egy hangulatos együttlét volt túrázással, az őszi táj, az őszi erdő megtekintésével, sütögetéssel. Úti célunkhoz a Lovasi és Társai Tourist jóvoltából autóbusszal jutottunk el. Megmásztuk a Kálvária-dombot, gyönyörködtünk a kilátásban, majd egy erdei sétával értük el a faluszéli szép játszóteret. Itt már égett a tűz egyik szorgalmas, előre siető apukánk jóvoltából. A kialakult parázsba bekerültek a gyerekek által előző nap fóliába csomagolt mézes, diós almák, krumplik, hagymák, kerültek elő a szülők hátizsákjából sütnivaló fahéjas almaszeletek, mézédes sütőtök, sima alma, ízletes, illatos kolbász is. Volt mit kóstolgatni! Akadt finomság mindenkinek. A velünk kiránduló felnőttek, csak visszafogottabban a gyerekek bátran falatoztak két játék között. A játéklehetőség adott volt: mászókázhattak, hintázhattak, csúszdázhattak, játszhattak a magunkkal hozott játékokkal, de volt, aki kincseket gyűjtött még, vagy megfigyelte az odvas fák belsejét, szaladgált, vagy élvezte az előkukucskáló napsugarak cirógatását. Gyorsan elrepült az idő. A tűz eloltására még összegyűltünk a tűzrakó köré, ahol énekeltünk, mondókáztunk, majd a biztonsági előírásokat követve homokkal, vízzel eloltottuk a tüzet.

Célunk megvalósult. Gyermekeink, s a velünk tartó családtagok egy szép őszi élménnyel lehettek gazdagabbak, amellett, hogy sokan teli zacskónyi kézzel fogható őszi kincset gyűjthettek az erdőben is.

Hálás vagyok kollégáimnak és a támogató szülőknek, nagyszülőnek segítő részvételükért:

Vigváriné Nagy Ildikó a Napsugár csoport óvodapedagógusa

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Benedek

Rövid hírek

Udvarunkra fűzkunyhót és fűzkaput telepítettünk 2008 tavasszán. Ezek megerősödve, lombosodva kellemes árnyékot biztosítanak a kicsiknek. A fűzkunyhó halformájú, ezért a neve: "Szomjas potyka".