A mindennapokból

19.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Kutyaterápiás foglalkozásokon vehetett részt óvodánk három csoportja (a Napsugár, a Vackor és a Csiribiri) a tornaszobában. A szakember két kutyusát hozta el hozzánk, Ebit és Vinit, mindketten Labrador fajtájúak.

A gyerekek örömmel vettek részt a feladatokban, melyek során együtt dolgozhattak a kutyákkal, feladatokat hajthattak végre, s bizalmi viszonyt alakíthattak ki az állatokkal.

A feladatok közt szerepelt: gondozással kapcsolatos, képességfejlesztő, nagymozgást – finommotorikát fejlesztő és kommunikációs feladat. A foglalkozás jótékony hatással bír a stressz enyhítésében, ismeretek bővítésében, biztonságérzet kialakulásában, társra találásban.

Célja a mozgás, gondolkodás, kreativitás és a figyelem fejlesztése, valamint a tanulási nehézségek kialakulásának a prevenciója játékos keretek között.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat ezen a programon, szépen, fegyelmezetten bántak a kutyusokkal, ügyesen követték a szakember által vezetett feladatokat.

Balogh Alíz Óvodapedagógus

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Beáta, Izolda, Lea

Rövid hírek

Udvarunkra fűzkunyhót és fűzkaput telepítettünk 2008 tavasszán. Ezek megerősödve, lombosodva kellemes árnyékot biztosítanak a kicsiknek. A fűzkunyhó halformájú, ezért a neve: "Szomjas potyka".