A mindennapokból

02.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Október 10-én, a takarítási világnaphoz kapcsolódva hívtuk idei évben is egy kis kertészkedésre, virágültetésre, udvarrendezésre óvodánkba járó gyermekeket és családjait.

Célunk az óvodánk kis és nagy udvarának, a kerti tónak és környezetének, gyógynövénykertünknek és csoportjaink kis kertjeinek rendbetétele volt. Felhívásunkra az óvoda minden csoportjából több család is jelentkezett és részt vett ezen a délutánon. Munkájukkal hozzájárultak környezetünk szépítéséhez és a gyermekek környezettudatos magatartásának kialakításához. Megszépült a gyógynövényes kert, a kerti tó és környezete, kis kertek a csoportok előtt, ahova gyönyörű árvácskák kerültek elültetésre, a fűzfakapu megújult, miután gondos kezek megmetszették és az őszi levelek is összegyűjtésre kerültek. Új bokrok, tuják kerültek elültetésre. A takarításhoz szükséges eszközökről óvodánk gondoskodott, de sokan otthonról is hoztak magukkal kerti szerszámokat. Kertészkedés közben lehetőség volt beszélgetésekre, ismerkedésekre. Nagyon sok család vett részt az eseményen. Sokan hoztak szép növényeket, virágokat, kis bokrokat, melyeket közösen ültettek el gyermekeikkel. Ezzel is önzetlenül hozzájárultak óvodánk, kertünk szebbé tételéhez.

A nagy munka után finom zsíros kenyérrel és meleg teával kínáltuk meg az elfáradt szülőket, gyerekeket, melyet a Cserhát kft biztosított számunkra.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden résztvevő szülőnek, gyermeknek és családtagnak, hogy idejüket, energiájukat áldozták óvodánk szebbé, rendezettebbé tétele érdekében és köszönjük a szülők részéről felajánlott szép növényeket.

Köszönjük a dajka néniknek a munkájukat, akik elkészítették a finom teát, zsíros kenyeret és örömmel kínálták a résztvevőknek.

Balogh Alíz óvodapedagógus

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Márk

Rövid hírek

A környezettudatos magatartás kialakítását célozza, hogy óvodánk bejáratánál egy használtelem-gyűjtő konténert helyeztünk el. Várjuk és kérjük, az otthon elhasznált elemeket ebbe a gyűjtőbe dobják be.