A mindennapokból

12.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Március 14.-én szerdán tartottuk óvodánkban Nemzeti ünnepünk záró rendezvényét, amelyre ismét ellátogatott hozzánk egy „huszár” is. A gyerekek már az ünnepséget megelőző napokban lelkesen készülhettek az ünnepre. Az óvodai csoportokban tartalmas tevékenységeket szerveztek az óvodapedagógusok. Készíthettek a gyermekek huszárcsákókat, pártákat, festhettek zászlókat, hallgathattak meséket, verseket az ünneppel kapcsolatosan. Énekelhettek huszárokról, menetelhettek zenére és érdekes mozgásos tevékenységeket is kipróbálhattak a tornaszobában, ismerkedtek a nemzeti ünnephez kapcsolódó történelmi eseményekkel.

A közös ünneplésre hangos énekléssel vonult ki az óvoda apraja-nagyja az óvoda aulájába, alkalomhoz illő ünnepélyes öltözetben, kokárdával, lányok pártában, fiúk csákókban. Volt olyan csoport aki, míg a többiekre várakozott, addig verssel kedveskedett a gyermekek váró huszár bácsinak, aki a Vörösberény Lovas - Egyesülettől jött el hozzánk.

Érdekes történetekkel és hasznos tudnivalókkal ismertette meg a gyermekeket a huszárok életéről, ruházatukról, rangjelzéseikről, mindennapjaikról, életükről. Egy „falovacskát” is hozott nekünk, melyet több kisgyermek ki is próbálhatott. A kardját, huszárcsákóját mindenki megfoghatta, megnézhette. Az óvodások kérdéseket tehettek fel neki, melyre szívesen válaszolt. Majd igazi táncházzá alakult át egy rövid időre az aula. Ezt óvodánk néptánc oktatójának, Dékmárné Forgács Zsuzsa néninek és kedves férjének Dékmár Szabolcsnak köszönhetjük. Szabolcs bácsi legényest táncolt, majd együtt táncoltak Zsuzsa nénivel. Ezután Szabolcs bácsi csatába „toborozta” az erős, bátor fiúkat, ötletes feladatokkal, játékokkal. Minden kisfiú nagyon élvezte ezt a lehetőséget. Aztán együtt táncoltunk, énekeltünk. Minden gyermek és felnőtt megfeledkezve a mai dolgokról egy régi „korba” cseppenhetett vissza, ahol átélhették a régi táncok hangulatát, varázsát.

A délelőtt folyamán még az óvodások csoportonként elsétáltak a Dózsa György téri ’48-as emlékműhöz és zászlóikkal díszítették fel azt.

Köszönettel tartozunk Szentesi István a Lovas- Egyesület hagyományőrző elnökének, Zsuzsa néninek és kedves férjének hogy gazdagították, színezték az ünnepségünket.

Balogh Alíz óvodapedagógus

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Ervin

Rövid hírek

A környezettudatos magatartás kialakítását célozza, hogy óvodánk bejáratánál egy használtelem-gyűjtő konténert helyeztünk el. Várjuk és kérjük, az otthon elhasznált elemeket ebbe a gyűjtőbe dobják be.