A mindennapokból

10.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Itt a farsang, áll a bál …”csendült fel ismét óvodánk falai között február 12-én, hétfőn a jól ismert dal, amelyet már minden kisgyermek ismer.

A gyerekek ezen a reggelen izgatottan érkeztek meg az oviba és ötletes, mókás jelmezekbe bújva jöttek be a csoportszobákba. Ezen a napon minden óvó néni, óvó bácsi is kedves, színes jelmezekbe öltözött. A tízórai, fényképkészítés és a csoportokon belüli jelmezbemutató után elkezdődött a farsangi mulatság. Először minden kisgyermek felvonult, az aulában, közben megcsodálhatták egymás csodás jelmezeit. Majd itt, Ági óvó néni vezetésével, az összes csoport hangos énekléssel, mondókázással űzte a telet. Megszólaltak az általuk készített „télűző” hangszerek, kolompok, csörgők, kereplők.

Ezután az óvodai csoportokban szerveztek az óvodapedagógusok izgalmas versenyjátékokat, amelyeken a gyermekek próbára tehették erejüket, leleményességüket, gyorsaságukat. Volt olyan csoport is, ahol az óvónénik kedveskedtek vidám mesejátékkal a kicsiknek. A fáradságos feladatok után az asztaloknál megpihenve finomságokat, italokat fogyasztottak el. Aztán megkezdődött a tánc a mulatság, ki meddig bírta.

Az időjárás közben megviccelt minket, mert a télűzés után szépen hullani kezdett a hó és végig esett, amíg farsangoltunk. Ám ez nem vette el a kedvünket, mi vigadtunk tovább.

A farsangi délelőtt és mókázás mindenkinek boldog és önfeledt pillanatokat varázsolt az életébe, melyről még napokig lehet beszélgetni, mesélni. Köszönjük a családok támogató együttműködését és az ötletes jelmezeket!

Balogh Aliz óvodapedagógus

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Ervin

Rövid hírek

A környezettudatos magatartás kialakítását célozza, hogy óvodánk bejáratánál egy használtelem-gyűjtő konténert helyeztünk el. Várjuk és kérjük, az otthon elhasznált elemeket ebbe a gyűjtőbe dobják be.