A mindennapokból

01.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

2017. december 20-án tartottuk óvodánkban a hagyománnyá vált karácsonyváró délelőttöt és a családi kézműves délutánt. A délelőtt folyamán minden kisgyermek ünneplő ruhában, izgatottan várta az aulában a karácsonyi meglepetéseket. Kriszti óvó néni köszöntése után kezdődött az első meglepetés: A kiskakas gyémánt fél krajcárja című mesét mutatták be az óvodapedagógusok. Az előadás kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagyon tetszett. Jókat derültek a vicces történeten. Majd következett az óvoda adventi koszorúján a gyertyagyújtás, miközben elénekeltük közösen a gyertyagyújtogatós dalunkat. Meglepetésként a pedagógusok karácsonyi dalokkal is köszöntötték a gyerekeket. Ezután az ajándékok kiosztása következett, melyeket a gyerekek a saját csoportjaikban örömmel bonthattak ki. Az óvoda költségvetéséből minden csoportnak jutott fejlesztő játék.

A délelőtt kellemes, meghitt pillanatokkal telt, széppé varázsolva az advent ünnepi hangulatát.

A délutáni kézműves program alkalmával sok szép karácsonyi díszt, ajándékot készíthettek el a jelenlévő családok. Ezáltal szeretnénk kicsit megpihenve egymásra figyelve, halk karácsonyi dalokat hallgatva készülődni együtt a családokkal az év talán egyik legszebb ünnepére. Négy helyszínen az óvodapedagógusok vezetésével különböző karácsonyt idéző kis díszeket készíthettek el a gyerekek szüleikkel, testvéreikkel, nagyszüleikkel közösen. A felajánlott tevékenységek között szerepelt pl. képeslap, karácsonyfadísz lisztgyurmából, magocskákból. A munkálatok közben alkalom nyílt beszélgetésekre, egymás közötti gondolatok megosztására a karácsonyi várakozással kapcsolatosan. A szorgalmas kezek gyönyörű, kedves kis díszeket készítettek el, amelyeket szívesen, boldogan vittek haza.

A délután jó hangulatban telt el, majd a Napsugár csoport óvodásai bemutatták azt a karácsonyi dalokból összeállított műsort, amivel előző este a Dózsa téren megrendezett „Dózsavárosi karácsony” alkalmával szerepeltek. A megható programot az óvodapedagógusok karácsonyi dalai követték.

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Márk

Rövid hírek

Amennyiben befizetett adója 1 százalékával támogatni kívánja az óvoda "Vadvirág" Alapítványát, akkor kérjük, az adóbevalláskor a rendelkező nyilatkozaton tüntesse fel alapítványunk adószámát: 18932162-1-19