A mindennapokból

21.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

A Vadvirág Óvoda fennállásának 45. évfordulóját ünnepelte a gyermekekkel, családokkal, kollégákkal az egészséges életmódra nevelés jegyében.

Nagyszabású rendezvényünk a Vöröskereszttel együttműködve és sikeres véradással kezdődött. A szülőket és a városrész felnőtt lakosságát szólítottuk meg ez alkalomból, és szépszámmal jöttek a felhívásra. Több óvodapedagógus is megmutatta segítőkészségét, és adott vért. Köszönjük az összefogást, és az önzetlenséget!

Az óvodát az otthonról hozott faragott tökökkel díszítettük, egy színes „tökvilágot” kialakítva. A szülők kreativitását és lelkesedését tükrözte a kiállítás. Őszi színekbe öltöztettük az ünnepi hétre óvodánkat.

A gyermekek gyümölcssalátákat, gyümölcsös zabpehelykekszeket készítettek, játékos módon válogatták ki az egészséges és egészségtelen ételeket, és ismerkedtek a tisztálkodás eszközeivel, gyakorolták a helyes fogmosását, és sokat mozogtak, játszottak.

A Zöld munkaközösség a szülők által beküldött egészséges étkek receptjeiből alapítványi támogatással kiadványt szerkesztett, melyeket ünnepélyes keretek között adtunk át azoknak, akiknek részt vettek a füzet létrehozásában. Az alapítványt anyagilag támogatók is kapnak majd köszönetképpen ebből a színvonalas kiadványból.

Az ünnepi hetet Óvádi Péter önkormányzati képviselő, óvodánk volt óvodása nyitotta meg. Hangulatos lámpagyújtás mellett az óvoda óvodapedagógusi kórusa a gyermekkel és a családokkal együtt ünnepelve köszöntötte énekével a születésnapon az óvodát.

Ünnepi program volt a gyermekkoncert, a Palinta társulat interaktív gyermekműsora, melyet szintén a Vadvirág Alapítvány finanszírozott. Egy hatalmas torta gyertyáit fújták el közösen az óvodások, melyet városunk polgármestere, Porga Gyula ajánlott fel az ünnepi alkalomból.

Velünk ünnepeltek a Sepsiszentgyörgyi Csipike óvoda pedagógusai is. Részt vettek programjainkon, és egyikük, Mimi óvónéni gyermek-zumbát tartott, így mozgatta meg a Vadvirág óvodásokat, amit nagyon élveztek.

Egy napot szakmai pedagógusoknak is szerveztünk. Meghívtuk Antal Judit mentálhigiénés szakembert, előadásán részt vettek a térség óvodapedagógusai is. (A programról tudósítást honlapunkon az óvodapedagógusoknak írt Szakmai információknál találnak).

A Jubileumi hetet volt dolgozóinkkal való találkozás és ünnepi műsor zárta, melyen szerepeltek óvodásaink, a Mazsola és Süni csoportból, és volt óvodásaink: Érsek Titusz, Poller Dorka, valamint a nevelőközösség erdélyi kollégáinkkal kiegészült énekkara.

Köszönthettük ünnepségünkön Rasovszky Kristóf úszót is, aki szintén óvodánkba járt. Részt vettek a programon a csoportok szülői képviselői is.

A több mint 15 éve óvodánkban dolgozó kollégák kaptak hűségükért oklevelet, és szakmai elismeréseket is átadott az óvoda vezetője. A fenntartó önkormányzat nevében Porga Gyula polgármester úr is gratulált, megajándékozta intézményünket egy erre az alkalomra készített faliórával.

Szakmai elismerésben részesült: Lattenstein Jánosné, Vigváriné Nagy Ildikó, Szóllásné Török Csilla, Süveges Éva, Tóvári Andrea, Bella Ágnes óvodapedagógusok, Barabás Miklósné gazdasági ügyintéző, valamint Török Lajosné nyugalmazott óvodapedagógus.

Az ünnepi hét sok-sok élményt nyújtott az óvodásoknak, a megszervezés és a találkozások pedig az óvoda dolgozóinak.

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Ervin

Rövid hírek

Amennyiben befizetett adója 1 százalékával támogatni kívánja az óvoda "Vadvirág" Alapítványát, akkor kérjük, az adóbevalláskor a rendelkező nyilatkozaton tüntesse fel alapítványunk adószámát: 18932162-1-19