A mindennapokból

06.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Már május 26-án, pénteken elkezdődött a Gyermeknap óvodánkban, amikor az Unilever Magyarország Kft. fagyival kedveskedett a gyerekeknek, majd szombaton ismét benépesült az óvoda udvara. A családokkal közösen ünnepeltük a gyermekeket óvodánkban.

Alapítványunk a „Vadvirág” Alapítvány kuratóriuma az idén is gondoskodott a felhőtlen szórakozásról, tartalmas programmal várta jelenlegi és jövendőbeli óvodás gyermekeket, testvéreiket a szülőket, nagyszülőket.

A programot Dékmárné Forgács Zsuzsa vezetésével óvodánk néptánccsoportja nyitotta meg. Vendégeinket Barcza Béláné óvodavezető, majd Halmay György önkormányzati képviselő úr is köszöntötte. Az óvodavezető elmondta, hogy ez a nap az önkéntesség, önzetlenség, szeretet jegyében zajlik. Lattenstein Jánosné, alapítványunk kuratóriumának munkájáról, eredményeiről, terveiről beszélt. A megnyitó végén bemutatkoztak a Kid Rock and Roll tánccsoport vadvirágos óvodásai is nagyobb lányokkal közösen.

A családok, gyerekek, felnőttek együtt, különböző fajátékok kipróbálásával 5 helyszínen gyűjtöttek pecséteket egy füzetecskébe, mellyel a nap végén tombolasorsoláson vettek részt. A nyertesek a Kabóca Bábszínházba szóló jegyet, Beck Andrea Titoktündér sorozatának könyveit és a szülők által felajánlott játékokat kaptak. Köszönjük a felajánlásokat!

A gyerekek a délelőtt folyamán légvárban ugráltak, pónin lovagoltak, akik türelmesek voltak, azoknak Gerecs apuka lufit hajtogatott. Módri Györgyi és Máté P. Gábor színművészek bohóctréfáin jókat kacagtak gyerekek, felnőttek egyaránt.

Az idei gyermeknapon alapítványunk első alkalommal szervezett véradást a Vöröskereszt közreműködésével. Célunk az volt, hogy kilépve szűkebb környezetünkből, másoknak is segítséget nyújtsunk. Nagy öröm volt számunkra, hogy 31 szülő, óvodai dolgozó vállalta fel ezt a nemes feladatot. A vérellátó szakemberei elmondták, hogy egy donortól levett egy egységnyi vér három beteg életén segíthet.

Egy volt óvodásunk Baróti Dorina súlyos betegségének gyógykezeléséhez is gyűjtést szerveztünk ezen a napon. A gyűjtés még néhány napig folytatódik az óvodában. A szülők adakozók voltak a szombati napon is.

A Noszlopy Gáspár Gimnázium 4 diákja önkéntes munkájával segítette a szervezők munkáját. A büfében segítettek, ahol finom, a dolgozók kezei által készített péksütemények várták az éhes szájakat.

A délelőttöt alapítványi pénzből, a Beuer-Hungaria Kft. által januárban felajánlott 50 000,- Ft támogatásból, valamint a szülői támogatásokból finanszíroztuk.        Ezúton is köszönjük a felajánlásokat, a segítséget mindazoknak, akik ennek a kellemes, a gyermekek, felnőttek számára élménydús nap sikeréhez hozzájárultak!

Lattenstein Jánosné
Kuratórium elnöke

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Illés

Rövid hírek

Udvarunkra fűzkunyhót és fűzkaput telepítettünk 2008 tavasszán. Ezek megerősödve, lombosodva kellemes árnyékot biztosítanak a kicsiknek. A fűzkunyhó halformájú, ezért a neve: "Szomjas potyka".