A mindennapokból

20.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Október 3-án, hétfőn délután a takarítási világnaphoz kapcsolódva idei évben is egy kis kertészkedésre, virágültetésre, udvarrendezésre hívtuk óvodánkba járó gyermek családjait.

Célunk az óvodánk kis és nagy udvarának, a kerti tónak és környezetének, a gyógynövénykertünknek és csoportjaink kis kertjeinek rendbetétele volt. Felhívásunkra az óvoda csoportjaiból sok család jelentkezett és vett részt ezen a délutánon. Munkájukkal hozzájárultak környezetünk megszépítéséhez és a gyermekek környezettudatos magatartásának kialakításához. Megszépült a gyógynövényes kert, a kerti tó és környezete, a kis kertek a csoportok előtt, ahova gyönyörű árvácskák kerültek elültetésre. A fűzfakapu is megújult, miután gondos kezek megmetszették és az őszi levelek is összegyűjtésre kerültek. Új bokrok kerültek elültetésre az udvar kerítéseinél. A takarításhoz szükséges eszközökről óvodánk gondoskodott, de sokan otthonról is hoztak magukkal kerti szerszámokat. Kertészkedés közben lehetőség volt beszélgetésekre, ismerkedésekre.

A nagy munka után a Cserhát Kft jóvoltából finom zsíros kenyérrel és meleg teával kínáltuk meg az elfáradt szülőket, gyerekeket.

Kollégáink nevében is ezúton szeretnénk megköszönni minden résztvevő szülőnek, gyermeknek és családtagnak, hogy idejüket, energiájukat áldozták óvodánk szebbé, rendezettebbé tétele érdekében és köszönjük a szülők részéről felajánlott szép növényeket.

Köszönjük a dajka néniknek a munkájukat, akik elkészítették a finom teát, zsíros kenyeret és örömmel kínálták a résztvevőknek.

Balogh Alíz óvodapedagógus

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Olivér

Rövid hírek

Udvarunkra fűzkunyhót és fűzkaput telepítettünk 2008 tavasszán. Ezek megerősödve, lombosodva kellemes árnyékot biztosítanak a kicsiknek. A fűzkunyhó halformájú, ezért a neve: "Szomjas potyka".