A mindennapokból

22.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

A 2015/2016-os nevelési év lezárásaként kirándulást szerveztünk Zircre. Az év során sokat beszélgettünk/ tanultunk az állatokról, így a kirándulásunk egyik célja a zirci Bakonyi Természettudományi Múzeum volt. Itt H. dr. Harmat Beáta múzeumpedagógus várta csoportunkat, és vezetésével egy játékos természetismereti foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. Szó esett a Bakonyban élő állatokról, növényekről, láthattuk a jégkorszaki óriások csontvázait, átbújhattunk a „denevér-barlangon”, illetve vállalkozó szellemű óvodásaink egy botsáskát is a kezükbe foghattak.

A múzeum után ellátogattunk a Pintér-hegyi tanösvényre, ahol a gyerekek jóízűen elfogyasztották a hátizsákjukban lapuló finomságokat, majd birtokba vették a játszóteret is. A terület felfedezéseként rövid gyalogtúrát tettünk az erdőben, ahol megfigyelhették a gyerekek, mennyiféle növény alkotja az erdőt, és meghallgathatták az ott élő madarak hangját is.

Az idő gyorsan elrepült, így rövid búcsút intettünk a Bakonynak, de megígértük: ide még visszatérünk!

A gyerekek rengeteg értékes élménynek lehettek részesei, melyben nagy segítséget nyújtott H. dr. Harmat Beáta múzeumpedagógus, és a kényelmes buszt biztosító Lovasi és Társai Tourist. Köszönjük a pozitív hozzáállásukat!

Ligetvári Vera
óvodapedagógus

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Márk

Rövid hírek

Amennyiben befizetett adója 1 százalékával támogatni kívánja az óvoda "Vadvirág" Alapítványát, akkor kérjük, az adóbevalláskor a rendelkező nyilatkozaton tüntesse fel alapítványunk adószámát: 18932162-1-19