A mindennapokból

15.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

„Föld, Föld, drága Föld…”

Óvodánkban a Föld Világnapját a Betekints völgybe szervezett közös kirándulással terveztük megünnepelni. Sajnos az időjárás viszontagságai miatt az eredetileg tervezett időpontot el kellett halasztanunk. Május 18-án, a Madarak, Fák Napjához közel végül is megrendezhettük a programot.

9 órakor az egész óvoda felkerekedett és lesétáltunk a Betekints völgybe. Ott lent aztán minden csoport elfoglalta a helyszínt, ahol kezdődhetett is az önfeledt játék.

A „Még zöldebb óvodáért” Munkaközösség tagjai segítségével 6 különböző helyszínen játékos tevékenységekkel foglalkoztunk a Föld élővilágával, védelmével, állatokkal, növényekkel. Minden helyszínen egy-egy csoport tevékenykedett forgószínpadszerűen. Volt körjáték a virágokról; földgömb-puzzle; szelektív hulladékválogatás; mozgásos játékok gólyával, békákkal; mese és találós kérdések valamint kontinensek állatai kvíz.

A gyönyörű környezet, a szép idő méltó volt az eseményhez. Minden gyermek igazi élménnyel gazdagodva, picit elfáradva térhetett vissza az óvodába.

Süveges Éva
óvodapedagógus, munkaközösség vezető

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Beáta, Izolda, Lea

Rövid hírek

Udvarunkra fűzkunyhót és fűzkaput telepítettünk 2008 tavasszán. Ezek megerősödve, lombosodva kellemes árnyékot biztosítanak a kicsiknek. A fűzkunyhó halformájú, ezért a neve: "Szomjas potyka".