A mindennapokból

14.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

2008 novembere óta ápol intézményünk testvéróvodai kapcsolatot a sepsiszentgyörgyi „Csipike” Óvodával, kölcsönös látogatásokkal, rendszeres szakmai találkozókkal és tapasztalatszerzési lehetőségekkel.

2016-ban vezetőváltás volt testvéróvodánkban, és az új óvodavezető, Nagy Erzsébet kérte, hogy a négyévnyi személyes találkozás kihagyása után, tegyük ismét élővé és kölcsönössé kapcsolatunkat.

Az elmúlt héten, nagy örömünkre ismét óvodánkban láthattunk vendégül három óvodapedagógus kollégát, akik érdeklődéssel ismerkedtek óvodánkkal, városunkkal.

Betekinthettek az óvodai csoportok életébe, részt vehettek óvodai programokon. Tájékozódhattak a munkaközösségi feladatokról, ismerkedtek óvodánk jó gyakorlataival, és ki is próbálták azokat.

Részt vettek a gyógytestnevelés foglalkozáson, bekapcsolódtak a láb- és tartásjavító játékokba. Megismerkedtek a nemezkép készítés technikájával.

Mivel a Vadvirág óvoda másodszor nyerte el a Zöld óvoda címet és készül az örökös Zöld óvoda cím megpályázására, vendégeink, a zöld óvodai programjainkra, tevékenységeinkre is kíváncsiak voltak. Részt vettek egy szakmai beszélgetésen, ismerkedhettek a „Zöld-munkaközösség” munkájával. Sajnálatos módon az időjárás nem kedvezett a Föld napi óvodai szintű rendezvénynek, így az óvodai csoportokban figyelhették meg a Föld napjához kapcsolódó tevékenységeket, gyermeki produktumokat.

A gyermekek is szeretettel és érdeklődéssel fogadták a vendégeket. Szívesen hallgatták csodálatos énekeiket. Az óvó nénik nagyon nyitottak és kedvesek voltak a gyermekkel is, beszélgettek velük, meséltek a „Csipike” Óvodáról, az erdélyi gyermekekről, és örömmel vettek részt játékaikban.

Mivel intézményükben katolikus csoportok is vannak, egyidejűleg két erdélyi kollégát a Szent Margit Katolikus Óvoda látott vendégül.

Közös programokat is szerveztünk a katolikus óvodával: látogatást a herendi manufaktúrába és a porcelánmúzeumba, valamint egy közös búcsúestet a Vadvirág óvodában, amelyen a katolikus óvoda nevelőtestülete is részt vett.

Így történt, hogy az önkormányzati és a katolikus egyház által fenntartott óvoda pedagógusai is találkozhattak, beszélgethettek, kialakulhatott egy városon belüli óvodai kapcsolat is.

Barcza Béláné óvodavezető

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Beáta, Izolda, Lea

Rövid hírek

A környezettudatos magatartás kialakítását célozza, hogy óvodánk bejáratánál egy használtelem-gyűjtő konténert helyeztünk el. Várjuk és kérjük, az otthon elhasznált elemeket ebbe a gyűjtőbe dobják be.