A mindennapokból

22.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

Az ünnepvárás, a meglepetések titokzatosságának átélése, az ovisok számára maga a csoda! Vajon csak az óvodásoknak? Szerintem a felnőtteknek is!

A fészekrakást megelőzően mind a hat csoportunkban készültek a gyermekek dalok, dalos játékok, versek, mesék tanulásával, ajándékgyűjtő kosárka, v. zacskó, húsvéti meglepetések készítésével.

A huncut nyuszi különböző színes jelekkel irányította a gyermekeket a fészekrakás helyszínére (a rétre, az óvoda udvarának rejtett zugaihoz. Az ajándékok összegyűjtése előtt a kicsiknek különböző feladatokat kellett teljesíteniük: mozgásos, énekes, verselős, találós kérdéses feladatokat, az óvó nénik különböző feladatadása szerint… Jaj, bocsánat! A „nyuszi levele” alapján!

Megható volt számomra az, hogy a gyermekek csak akkor tették el az ajándékukat, amikor az „állomás" szerinti feladatot teljesítették!

Nemrég olvastam az egyik újságban egy érdekes kérdést:

Visszagondolva az előző évek ünnepére, mire emlékszel vissza, a kapott ajándékra, vagy a családoddal együtt eltöltött időre?

Az előző óvónői időszakaimhoz képest még jobban megerősödtem abban, hogy óriási a felelősségünk az óvodásainkkal való értékes, élményt nyújtó, tapasztaló, hasznos idő eltöltésében, ami – remélhetően - még felnőtt időszakukra is „táplálékot" nyújt!

Gondolatait a Vadvirág óvoda hagyományos húsvéti ünnepéről Schumickyné Rita óvó néni, a Vackor csoportban helyettesítő óvodapedagógus kollégánk jegyezte le.

Köszönjük.

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Márk

Rövid hírek

Amennyiben befizetett adója 1 százalékával támogatni kívánja az óvoda "Vadvirág" Alapítványát, akkor kérjük, az adóbevalláskor a rendelkező nyilatkozaton tüntesse fel alapítványunk adószámát: 18932162-1-19