A mindennapokból

12.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

A munkaközösség célja:

A zöld óvoda címmel kapcsolatos feladatok fenntartásának biztosítása, a kitűzött feladatok megvalósításának koordinálása.

A környezettudatos életmód, a környezetért felelős életvitel erősítése a jeles napokhoz kapcsolódó programjainkkal, tevékenységekkel.

A környezettudatos nevelés megvalósítása, fenntartása az óvodán belül, illetve a családok környezettudatos szemléletének folyamatos formálása a szelektív hulladékgyűjtés, állatgondozás, kert és udvar gondozás koordinálásával.

Az intézmény egészségfejlesztési programjának támogatása

Feladatai 2017-2018 nevelési évben:

Takarítási világnap megszervezése. „Nagytakarítás” szervezése az óvoda udvarain, kiskert, fűszerkert rendezés, a tó környékének rendbetétele szülők, családok bevonásával.

Az egyes helyszíneken a munka megszervezése a munkaközösség kijelölt tagjai által történik.

Az állatok világnapja megünneplésnek támogatása a csoportokban az óvoda helyi programjának megfelelően, ötletgyűjtés, ötletadás.

Az óvodánk jubileumi ünnepéhez kapcsolódó „Egészségprogram” szervezése a gyermekek és családok részére.

A Víz világnapja alkalmából kiállítás szervezése újrahasznosítható anyagokból készült pályamunkákból, szülők, családok bevonásával. Játékos tevékenységek minden csoport részvételével.

A Föld világnapja alkalmából óvodai szintű, játékos feladatok szervezése a Betekints Völgyben, vagy más külső helyszínen. A világnaphoz kapcsolódva családi kertészkedős délután szervezése.

Madarak fák napja megünneplése csoportonként a helyi programnak megfelelően. Az elkészített segédanyag, projektterv a csoportok rendelkezésére áll.

Természetfigyelő tábor szervezése az iskolába készülő gyermekek részére.

A munkaközösség munkájának, programjainak, azok értékelésének közzététele a nevelőtestület felé, illetve az óvoda honlapján.

A Bakony - Balaton Környezetvédelmi Egyesület munkájában való részvétel.

Zöld Hírmondó faliújság gondozása.

A munkaközösség tagjai:

  • Süveges Éva munkaközösség vezető
  • Balogh Aliz,
  • Schumicky Györgyné,
  • Gulyásné Marton Márta
  • Bella Ágnes,
  • Tunner Krisztina óvodapedagógusok

Veszprém, 2017. szeptember 12.

Süveges Éva Munkaközösség vezető

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Benedek

Rövid hírek

Amennyiben befizetett adója 1 százalékával támogatni kívánja az óvoda "Vadvirág" Alapítványát, akkor kérjük, az adóbevalláskor a rendelkező nyilatkozaton tüntesse fel alapítványunk adószámát: 18932162-1-19