A mindennapokból

10.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

A Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda székhelyintézménye az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként, az Oktatási Hivatallal együttműködve folytatja szakmai munkáját a jövőben.

Óvodánk pályázatot nyújtott be 2016-ban a cím elnyeréséért, a szakmai innovációk továbbadásáért, az óvodai nevelés színvonalának fejlesztése, a módszertani megújulás támogatása érdekében.

bazis tablaEzt a címet szakmai múltunk és jelenünk, óvodánk innovációs tevékenysége, az intézményben folyó kiváló nevelő-oktató munka segítette elő számunkra. Köszönet érte az óvoda valamennyi pedagógusának, nevelő-oktató munkát segítő és támogató dolgozójának, és a családoknak, akik gyermekeiket ránk bízták és mindvégig partnerek a munkánkban!

A 45 éves óvoda az évek során folyamatos fejlődésen ment keresztül. Immár Európai színvonalú óvodaépülettel, infrastruktúrával és jól képzett, megújulni kész pedagógusokkal rendelkezünk – akik nagy szakmai elhivatottsággal nevelik a rájuk bízott gyermekeket.

Olyan bazis atadasjó gyakorlatokat dolgoztunk ki és működtetünk óvodai csoportjainkban, melyek méltán népszerűek és érdeklődésre számot tartóak más óvodapedagusok körében is, alkalmasak arra, hogy adaptálhatóak és alkalmazhatóak legyenek bármelyik magyarországi, és külföldi óvodákban is. Igen, akár külföldi óvodában is, hiszen erdélyi testvéróvodánk is ismerkedik jó gyakorlatainkkal a szakmai találkozóink alkalmával, és sikeresen adaptálva azokat, kipróbálja, népszerűsíti az erélyi óvodákban.

A Referencia intézményi címünkből adódó szolgáltatói tevékenységünk során szakmai munkák ismert, és egyre elismertebb lett, ami szintén megerősített bennünket abban, hogy bátran jelentkezzünk a bázisintézményi címre és felvállaljuk a vele járó feladatokat.

Mit vállaltunk?

Továbbra is referencia kívánunk lenni a kompetencia alapú óvodai nevelés terén, és találkozási pont szeretnénk lenni az óvodapedagógusok számára a megyében, a térségben, ezért vállaljuk:

  • Egész napos szakmai rendezvény, konferencia, egynapos képzés megszervezését – immár hagyományos módon, ahogy azt 2008 óta évi egy alkalommal megtettük
  • Műhelymunkák szervezését óvodapedagógusoknak, ahol jó gyakorlatainkkal ismerkedhetnek, jó gyakorlataikat bemutathatják, konzultálhatnak, tapasztalatokat cserélhetnek egymással
  • Műhelymunkák szervezését óvodavezetőknek, ahol tapasztalatokat cserélhetnek, vezetői jó gyakorlataikat átadhatják egymásnak
  • Képzéseknek hely biztosítását az Oktatási Hivatallal együttműködésben – elsősorban mozgás és az egyéni bánásmód tematikájában, melyhez a témában meglévő jó gyakorlataink, szakmai tapasztalataink is adottak.
  • Nyitottak vagyunk arra is, hogy Szaktanácsadók, Mesterpedagógusok találkozóihoz, konzultációihoz, tapasztalatcseréihez igény szerint helyet adjunk óvodánkban.

Ilyen módon kívánunk valóban BÁZISINTÉZMÉNNYÉ válni.

Kedves Óvodapedagógus Kollégák! Kérem, kísérjétek figyelemmel továbbra is honlapunkat, ahol az éppen aktuális szakmai programokat meghirdetjük, és azok megvalósulásáról beszámolunk.

Barcza Béláné
intézményvezető,
mesterpedagógus szaktanácsadó,
bázisintézményi koordinátor.

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Beáta, Izolda, Lea

Rövid hírek

Udvarunkra fűzkunyhót és fűzkaput telepítettünk 2008 tavasszán. Ezek megerősödve, lombosodva kellemes árnyékot biztosítanak a kicsiknek. A fűzkunyhó halformájú, ezért a neve: "Szomjas potyka".