Óvodavezetőknek hirdettük meg soron következő bázisintézményi programunkat Szakmai kapcsolat kialakítása határon túli magyar óvodával címmel, melyet Barcza Béláné, mesterpedagógus szaktanácsadó vezetett.

A program célja Szakmai konzultáció, vezetői jó gyakorlatok megosztása a műhelymunka keretében

• Szerettük volna megismertetni a résztvevőkkel a Vadvirág Óvoda sepsiszentgyörgyi óvodával való testvérkapcsolatát, szakmai együttműködését a jó gyakorlat bemutatásával.

• Előadás keretében mutattunk be határon túli óvodákkal történő kapcsolatépítési lehetőségeket (testvértelepülések kapcsolata, Earsmus plus, eTwinning).

Nyitottak voltak a résztvevők az óvodák számára újnak és viszonylag ismeretlennek számító kapcsolatépítési lehetőségek iránt, az Európai Bizottság által megalapított eTwinning Program iránt, amit bemutattunk. Ehhez szóróanyagot és ismertetőt biztosítottunk, amiben az eTwining Program keretében megvalósult óvodai programokról olvashattak. Emellett betekinthettek a felületbe (www.etwinning.hu, eTwinning portál), illetve felhívtuk a figyelmet az Oktatási Hivatal által szervezett pedagógusképzésre (https//tovabbkepzes.hu), ami segíti az intézmények (iskolák, óvodák), pedagógusok, diákok közötti nemzeti és nemzetközi szakmai kapcsolatok kialakítását, együttműködésüket pedig a digitális pedagógia eszközeivel támogatja, ezzel az IKT kompetenciák fejlődésében is segíti az érdeklődő pedagógusokat.

A visszajelzéseket honlapunkon olvashatják.

Barcza Béláné intézményvezető,
bázisintézményi koordinátor

Bázisintézmény cím

bazisint oklevel

Óvodánk:

boldog logo