Ismét sikeres bázisintézményi program került megrendezésre óvodánkban 2019. április 10-én.

A Kötelező tanügyi dokumentumok az óvodában c. műhelymunkában a térség különböző közeli és távoli településéiről érkeztek hozzánk óvodavezetők (Veszprém, Tihany, Takácsi, Vaszar, Halimba, Herend Csajág, Polgárdi, Alsóőrs, Pápa, Noszlop, Úrkút, Taliándörögd, Tótvázsony), akiknek alkalmuk nyílt a témakörben egymással konzultálni. A szakmai eszmecserét Barcza Béla Károlyné mesterpedagógus szaktanácsadó vezette, és részt vett a munkában az óvoda Referenciai intézményi és bázisintézményi feladatokat támogató munkaközösségének egy tagja, Lattenstein Jánosné mesterpedagógus szaktanácsadó is. Nagyon örültünk annak, hogy a résztvevők között is volt mesterpedagógus szakértő, aki szakmai tudásával szintén hozzájárult a műhelymunka sikeréhez.

Jó alkalom, hiánypótló lehetőséget nyújtottunk a nyílt szakmai kommunikációra. Kiemelten működött az együtt gondolkodás, tudásmegosztás, ami a program megszervezésének elsődleges célja volt. Ez alkalommal is hatékonyan valósulhatott meg az egymástól való tanulás, az egymásnak való segítségnyújtás szaktanácsadói koordinálás mellett. Mindenki elmondhatta, megoszthatta a többiekkel saját, vezetői tapasztalatait, gyakorlatát a nyilvántartások, dokumentumok alkalmazásáról, vezetéséről.

A műhelymunka alkalmával kötetlen, szabad beszélgetés alakult ki a résztvevők között. Sor kerülhetett a már a jelentkezés alkalmával feltett kérdések megvitatására is.

Nagyon gyakorlatias programot sikerült ismét megszerveznünk a résztvevők teljes megelégedésére. Úgy tapasztaljuk, nagy igény mutatkozik az ilyen jellegű műhelymunkákra. Az elégedettségi mutatók a „Visszajelzéseknél” találhatók.

A későbbiekben is várjuk szakmai programjaink iránt érdeklődő óvodavezető kollégákat!

Barcza Béla Károlyné intézményvezető,
bázisintézményikoordinátor

DSCF3279[1].JPG DSCF3283[1].JPG DSCF3284[1].JPG