A Tavaszi Pedagógiai Napok keretében szerveztük meg soron következő bázisintézményi programunkat 2019. március 21-én. A „Láb- és tartásjavító mozgásos játékok az óvodában” c. óvodai jó gyakorlatunkat a jó gyakorlat egyik gazdája Tóvári Andrea mutatta be az érdeklődő óvodapedagógusoknak, akik a térség különböző közeli és távoli településéiről érkeztek hozzánk (Veszprém, Tihany, Várpalota, Szentkirályszabadja, Halimba, Szentantalfa, Taliándörögd, Bakonynána, Tótvázsony).

A program hagyományosan gyakorlati bemutatóval kezdődött. A résztvevők maguk próbálhatták ki egy óvodai láb- és tartásjavító foglalkozás tudatosan felépített gyakorlatait, amelyben egy, ebben az időszakban, a húsvéti témakörhöz kapcsolódó mozgásanyag került megvalósításra a kompetencia alapú óvodai programcsomag koncepcióit alkalmazva.

A program második részében a Vadvirág Óvodában alkalmazott jó gyakorlat koncepcióját mutatta be Andrea, fotókkal illusztrálva a jó gyakorlat elemeit, a különféle láb- és tartásjavító mozgásos játékok lehetőségeit. Felhívta a figyelmet az előadó a kerülendő mozgásformákra is.

Majd az óvodapedagógus kollégák az útmutatások alapján, összeállítottak, megterveztek egy-egy tevékenységet, amit a csoportos munka végén megvitattak további ötleteket is adva egymásnak.

A program részeként a kiállított, óvodánkban használt lábtorna eszközöket is megtekinthették a résztvevők, az előadó gyógytestnevelő, óvodapedagógus kolléga ötleteket adott azok alkalmazáshoz, valamint papír alapú segédanyagokat, a kipróbált foglalkozás vázlatát is megkapták az óvodapedagógusok.

Nagyon gyakorlatias, mozgalmas és változatos programot sikerült megszerveznünk a résztvevők teljes megelégedésére. Az elégedettségi mutatók a Visszajelzéseknél találhatók.

A későbbiekben is várjuk szakmai programjaink iránt érdeklődő óvodákat, kollégákat. Nyitottak vagyunk jó gyakorlataink átadására, adaptálásának támogatására.

Barcza Béla Károlyné intézményvezető, bázisintézményi koordinátor

Bázisintézmény cím

bazisint oklevel

Óvodánk:

boldog logo