A mindennapokból

20.jpg

Időjárás:

GTranslate

Hungarian English French German

A https://iskolataska.educatio.hu oldalon megújult a jó gyakorlat felület. A megújult jógyakorlat-gyűjteménybe egyéni vagy intézményi jó gyakorlatok, illetve az adaptáció támogatására is felkészített, egyéni vagy intézményi bevált jó gyakorlatok kerülhetnek be. A szakértők által értékelt jó gyakorlatok adatbázisa mellett - a pedagógiai innovációk támogatása érdekében - „Ötlettár” is létesült.

Óvodánk jó gyakorlatai ”BEVÁLT JÓ GYAKORLAT”-ként folyamatosan ismét feltöltésre kerülnek az új elvárásoknak megfelelő formában.

Mi az a BEVÁLT JÓ GYAKORLAT?

„A köznevelés különböző területein alkalmazott, egyéni vagy intézményi szinten megjelenő, szemléletében és gyakorlatában innovatív és/vagy hiánypótló eljárás, módszer, tevékenység, eszközhasználat, pedagógiai vagy szervezetfejlesztési gyakorlat, vagy ezek együttese, amely integrálódott a köznevelési intézmény egészének működésébe. Az intézmény feladatainak ellátásában dokumentálható minőségi többletet, fejlődést eredményez, és összhangban van az ágazati és intézményi szabályozó dokumentumokkal. Jogtiszta, kipróbált, alkalmazása dokumentált, eredményessége és hatása bemért. Adaptációjának feltételei kidolgozottak, más intézmények számára is példaként szolgál, fenntartható, koncepcióját megtartva továbbfejleszthető.”

A jó gyakorlatok és a bevált jó gyakorlatok szakértői értékelési eljáráson vesznek részt. Az eljárásrendben meghatározott kritériumok teljesítése esetén a jó gyakorlatok, bevált jó gyakorlatok 3 évre kapnak megjelenési lehetőséget az Iskolatáska jógyakorlat-gyűjteményében.

Óvodánk az új eljárásrendnek megfelelő bevált jó gyakorlata a

A „Trombita harsog, dob pereg” Nemzeti ünnep az óvodában, valamint a „Mozdulj! – Gyógyulj!” Láb és tartásjavító játékos mozgások az óvodában című, valamint a „Világra - szóló” – Külső világ tevékeny megismerésének tervezése >>ide kattintva<< már elérhető.

Kérjük, tekintse meg a jó gyakorlatok ismertetését tartalmazó anyagot!

Jó gyakorlatainkat számos intézmény átvette, sikerrel alkalmazza. Az erről szóló visszajelzésekről honlapunkon >>ezen a hivatkozáson<< olvashat.

Várjuk az érdeklődést, az adaptálással kapcsolatos megkeresést.

Barcza Béláné

óvodavezető,
Vadvirág Körzeti Óvoda

A Vadvirág Óvoda az

bazis

Keresés

Óvodánk:

refintlogo color big

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk ismét elnyerte a
ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
2019. december 31-ig

használhat.

Névnap:

Ma : Ervin

Rövid hírek

Udvarunkra fűzkunyhót és fűzkaput telepítettünk 2008 tavasszán. Ezek megerősödve, lombosodva kellemes árnyékot biztosítanak a kicsiknek. A fűzkunyhó halformájú, ezért a neve: "Szomjas potyka".