időjárás

+3
°
C
+
-1°
Veszprém
Kedd, 18
Szerda
+ -1°
Csütörtök
+
Péntek
-3°
Szombat
-4°
Vasárnap
-1° -5°
Hétfő
-5°
7 napos előrejelzés

boldogovi logo boldogora logo

"Mindenki dönthet úgy, hogy kedvezőbb színben látja saját sorsát. Csak akarnia kell, hogy megpróbálkozzék vele."

Louis Zamperini

Az utolsó 3 hónap összefoglalása:

A "Boldog Óvoda" program keretein belül május végén, illetve június elején, három egymást követő héten három témát dolgozott fel a gyermekekkel Kirschner Zsuzsa óvodapedagógus.

Első témájuk a „Megbocsátás”, második a „Testmozgás”, a harmadik pedig a „Fenntartható boldogság” volt. Rendhagyó módon a fenti három boldogságfokozó témában megtartott foglalkozásokról egy bejegyzésben szeretnénk beszámolni.

A járványügyi helyzet miatt az óvodapedagógus a csoportjával két és fél hónapig nem találkozhatott, így mikor az intézmény újra nyitása megtörtént és ismét munkába állt, igyekezett a kimaradt foglalkozásokat mihamarabb pótolni. Sajnos az idő rövidsége miatt alaposabban nem sikerült ezeket a gyermekeknek átadnia. Törekvéseit az is nehezítette, hogy a csoportlétszám nem volt teljes és pont az iskolába készülők, a nagycsoportos korúak hiányoztak, akik életkorukból adódóan befogadóbbak ezekkel a nehéz témákkal kapcsolatban.

A programot szeptember óta alkalmazó óvodapedagógus véleménye és tapasztalata, hogy „a személyes és interaktív kontaktus mindenképpen szükséges a boldogságfokozó témák átadásában, valamint az, hogy ezzel napi szinten foglalkozzon az ezt vállaló pedagógus”. Sajnos a jelenlegi helyzetben ebből adódóan szinte egyik program sem tudott a tervezettek szerint kellő hatékonysággal megvalósulni.

A mindennapokból

010_hkszcspszv.jpg

Óvodánk:

boldogovodaiskola2023 oklevel 781