időjárás

+3
°
C
+
-1°
Veszprém
Kedd, 18
Szerda
+ -1°
Csütörtök
+
Péntek
-3°
Szombat
-4°
Vasárnap
-1° -5°
Hétfő
-5°
7 napos előrejelzés

boldogovi logoboldogora logo

Ötödik boldogságóra témánk a CÉLOK KITŰZÉSE ÉS ELÉRÉSE volt, mely fogalom megismerésével, a célkitűzések megfogalmazásával az óvodások Kirschner Zsuzsa és Balogh Alíz óvodapedagógusok irányítása mellett foglalkoztak a Csiribiri csoportban.

„Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük.” (Zig Ziglar)

A téma feldolgozását most is segítették a gyermekekkel történt beszélgetések, a közös játékok és tevékenységek, a dalok és a mesehallgatások.

Bezzeg Andrea Boldogvár meséje különösen nagy segítség volt ebben, hiszen a főhősnek (mint a mesék legtöbbjében) sok akadályon kell magát keresztülvergődnie, mire elérte a hőn áhított célt. A váras, kastélyos, királylányos témák rögtön elnyerik a gyermekek szívét. Ehhez figyelemfelkeltésnek, motivációnak játékos feladatlapokat kaptak, a labirintusokon át, a várkastélyhoz kellett eljutnia a vitéznek. A szőnyegen várépítést zajlott, amibe a plüss játékok be is költöztek. Majd az arra vállalkozók kirakhatták „Boldogvárat” puzzle darabokból, el is játszhatták a történetet a mágnestáblára tehető kis figurákkal.

Vajon mi lehet egy 3-7 éves gyermek célja, így az új esztendő elején?

Az óvó nénik beszélgetéseket kezdeményeztek, és megállapítható volt, hogy már nem csak a különféle játékok megszerzése az, hanem más célok is kifejezésre kerültek: pl. „Szeretnék bátrabb lenni!” De hogyan lehet ezt a célt elérni? Ez további közös beszélgetések témája volt, és lehet az óvodai csoportban, de otthon is.

A program összegzése, feldolgozása képi formában megjelenik óvodánk „Boldogságfalán” is.

A cél egy olyan döntés, amellyel egy meghatározott eredményt egy szintén meghatározott időtartam alatt érünk el. A célok tehát egyben jelzőtáblák, irányítanak bennünket, megmutatják, hová vezet az utunk. De az, hogy végig tudunk-e menni ezen az úton, sok mindentől függ.

A mindennapokból

019_hkszcspszv.jpg

Óvodánk:

boldogovodaiskola2023 oklevel 781